Alpen Steel | Renewable Energy

~ busser er ikke løsningen i dag Biogas i

 Biogas i busser er ikke løsningen i dag

Vi skal have biogasbusser, siger politikerne ifølge dagbladet Børsen i dag. Men er det virkeligt det smarteste vi kan gøre lige nu?

Det er godt og nødvendigt, at biogas er kommet mere i fokus efter i en årrække at have været negligeret i den danske energipolitik. Nye afregningsregler forbedrer økonomien i biogas væsentligt (selvom finanskrisen har gjort et svært med financieringen), og biogas fra gylle giver en betydelig miljøgevinst, er alle vist enige om.

Men biogassen hører først og fremmest hjemme på fjernvarmeværkerne til produktion af el og varme. Kun, hvor det ikke kan lade sig gøre, er der fornuft i at bruge (mange) penge på at opgradere biogassen til andre formål, herunder til transport. Det er meget anvendt i Sverige, men det skyldes jo især, at fjernvarme ikke er så udbredt i Sverige som i Danmark.

Fremtidens løsning for busser er el, men teknikken og infrastrukturen er nok ikke på plads endnu, bortset fra de dejlige små elbusser, som kører rundt i Københavns gader i øjeblikket. Men det betyder ikke, at vi behøver at finde os i de larmende og forurenende busser, som forpester byens gader i dag. En simpel hybrid-løsning, som anvendes i f.eks.

New York i dag, vil betyde et væsentligt lavere energiforbrug og mindre forurening – ikke mindst hvad angår støj. Hybrid-løsningen betyder, at en dieselmotor kører konstant i sit optimale driftspunkt, men en elmotor med et batteri anvendes til acceleration og nedbremsning. I fremtiden vil hybrid-løsningen kunne udbygges med en hybrid-plugin løsning, hvor busserne oplades via elnettet.

Men altså: Fuld fart på biogasudbygningen, indtil videre med afsætning til fjernvarmemarkedet, skift bybusserne ud med hybrid-busser, og tag det roligt med biogas-busserne, indtil fjernvarmemarkedet er dækket.

Af Alamat e-mail ini diproteksi dari spabot, silahkan aktifkan Javascript untuk melihatnya
 
  Anda belum mendaftar atau login.
Anda dapat turut serta menuliskan artikel disini, caranya klik disini
Ada pertanyaan? Ingin berdiskusi? silahkan tulis di Alpensteel Forum

Fast Contact

Show Room & Factory:
 
Jalan Laksanama
Nurtanio Nomor 51
Bandung 40183 - Indonesia
 
Phone Line1:
022- 603-8050 (08:00-17:00)
 
Handphone:
0852-111-111-77 
0852-111-111-100
 
 
 
PageRank  Hit Counters
free counters
Alpen Steel Facebook